De ce sa opresti routerul wireless noaptea

Multe controverse s-au creat pe marginea acestui subiect, care este departe de a fi epuizat. Si asta deoarece in ciuda studiilor efectuate in acest sens, si care arata pericolele radiatiilor emise de diverse dispozitive mobile, multe persoane continua sa ignore avertismentele. Altele chiar sustin ca radiatiile electromagnetice emise de router sau alte dispozitive electronice nu sunt absolut deloc daunatoare.

Din aceasta cauza o sa-ti dau 8 motive de ce sa opresti routerul wireless pe timpul noptii.

Desigur ca fiecare este liber sa creada ce vrea. Sa intre in ce tabara doreste. A celor care cred ca aceste radiatii sunt periculoase, a celor care spun ca acestea nu reprezinta nici un pericol SAU a celor care ignora pur si simplu subiectul.

Cred insa ca daca citesti aceste randuri, te intereseaza sanatatea ta si a celor dragi tie.

De ce sa opresti routerul wireless noaptea

Mai jos sunt prezentate doar cateva dintre efecte negative pe care undele electromagnetice le pot avea asupra sanatatii. Desigur ca studiilor ce au fost efectuate in acest sens si rezultatele lor, sunt prezentate pe larg in literatura de specialitate.

Dezvoltarea de tumori

Cercetarile in domeniu fac legatura dintre expunerea pe termen lung la radiatiile electromagnetice si dezvoltarea de tumori. Sa ne gandim putin si la faptul ca pana acum aproximativ 20 de ani in urma, cand a luat amploare utilizarea telefoanelor mobile, (vorbim desigur la nivel international), incidenta tumorilor pe creier era una relativ scazuta. In ultimii ani insa numarul acestora a crescut alarmant.

Dereglari ale somnului

Calitatea somnului este afecatata negativ. De multe ori poate ca te-ai trezit obosit dimineata, desi te-ai culcat la o ora rezonabila. Si spui atunci “nu stiu de ce, dar nu m-am odihnit bine”. Acest “nu m-am odihnit bine” poate avea ca motiv principal expunerea la radiatiile emise de router sau alte dispozitive.

Sunt afectate celulele creierului

Cercetarile efectuate au aratat ca undele electromagnetice pot provoca iritabilitatea si deteriorarea celulelor creierului.

Deteriorarea sistemului nervos

Astfel este favorizata aparitia sau accentuarea starilor de anxietate sau chiar depresie.

Schimbari hormonale

Deteriorarea sistemului imunitar

Aparitia durerilor cronice de cap

Hiperactivitate (cei mai predispusi fiind copiii)

Desigur ca nu te vei putea feri in permanenta de aceste radiatii electromagnetice. Vei fi expus la munca, pe strada, si alte spatiile publice.

Insa ar fi bine sa tii cont de cateva sfaturi. Astfel sa te protejezi macar atat cat depinde de tine. Si ca o paranteza, as vrea sa mai adaug ca tari precum Franta, Suedia sau Marea Britanie, au inceput sa reduca sau chiar sa elimine dispozitivele Wi-fi din diverse spatii publice. Precum scoli, biblioteci, muzee, etc.

Sfaturi utile

  • Scoate routerul din priza sau opreste-l. Poti face acelasi lucru is cu alte dispozitive electrocasnice pe care nu le folosesti
  • Nu tine telefonul mobil aproape de tine atunci cand dormi
  • Incearca sa tii televizorul si / sau laptopul in alta camera decat cea in care dormi
  • Incearca sa faci sport si sa limitezi cat poti utilizarea gadgeturilor

Noile tehnologii aparute au revolutionat existenta noastra, a tuturor. Au adus cu sine o intreaga serie de avantaje.

Insa acestea pot provoca si grave probleme de sanatate. Mai ales folosite intens (ca de altfel cam orice lucru) si pentru o perioada mai lunga de timp.

Din acest motiv cred ca este bine sa incercam sa limitam cat mai mult efectele negative. Un simplu gest, precum acela de a opri routerul wireless noaptea, reprezinta un gest de responsabilitate.

Sanatate multa!

error: Continut protejat!