Dieta Indiana (dieta de 7 zile)

Dieta Indiana

Dieta indiana este o dieta recunoscuta la nivel global. Aceasta promite sa slabesti semnificativ in doar o saptamana.

Este o dieta pe termen scurt si nu se tine mai mult de 7 zile. Tocmai de aceea i se mai spune dieta indiana de 7 zile.

Atunci cand vrei sa slabesti, ai nevoie de multa determinare si daruire. Din pacate, multi dintre noi ne gasim tot felul de scuze inainte de a incepe o dieta.

Fie invocam lipsa de timp, faptul ca o dieta este costisitoare sau greu de tinut. In acest articol insa iti voi prezenta o modalitate foarte rapida si usoara de a slabi.

Iti voi detalia toate informatiile pe care trebuie sa le stii daca vrei sa urmezi dieta indiana de 7 zile, inclusiv care sunt avantajele si dezavantajele acestui regim.

Despre dieta indiana

Despre dieta indiana (7 zile)

Dieta indiana consta intr-un plan alimentar vegetarian de 7 zile.

Fiecare zi permite consumul anumitor grupe de alimente sau combinatii de grupe de alimente.

Este o dieta vegetariana care te poate ajuta sa slabesti in 7 zile pana la 17 kg.

Dieta indiana incurajeaza consumul de fructe si legume, ceea ce poate fi foarte benefic pentru organism. De asemenea, interzice consumul de dulciuri si alcool.

Totusi, daca nu esti vegetarian, iti este permis consumul de carne de pui, peste sau vita in zilele 5 si 6 ale dietei (vezi mai jos planul alimentar).

Se spune ca aceasta dieta ar fi fost conceputa de General Motors in 1985.

Acestia ar fi colaborat cu FDA si Departamentul Agriculturii din SUA pentru a concepe acest plan de dieta.

Scopul era de a le oferi angajatilor un plan alimentar sanatos si care sa ii mentina intr-o forma buna. Astfel, productivitatea muncii era imbunatatita.

Rezultatele obtinute asupra angajatilor ar fi fost impresionante. Pe langa energie, stare de spirit foarte buna si mai multa incredere de sine, acestia au slabit semnificativ in numai 7 zile.

General Motors neaga ca ar exista un plan alimentar conceput de ei si nici nu exista documente care sa dovedeasca aceasta teorie.

Indiferent de cine a fost conceputa, dieta indiana a cunoscut un mare succes. Este o modalitate usoara care te ajuta sa slabesti intr-un timp foarte scurt.

De asemenea, se pare ca scadere brusca in greutate nu afecteaza starea ta de spirit sau sanatatea. Cu toate acestea, ea are si cateva efecte secundare.

Unii nutritionisti nu o recomanda, considerand ca priveaza organismul de anumiti nutrienti esentiali.

Cum functioneaza dieta indiana?

Principiile de baza dupa care se ghideaza aceasta dieta de 7 zile sunt urmatoarele.

1

Reducerea numarul de calorii consumate zilnic

Pierderea in greutate depinde dintre aportul si consumul caloric zilnic. Vei slabi daca aportul de calorii zilnic este mai mic decat numarul caloriilor pe care le ‘’arzi’’.


 Pentru a scapa de kilogramele in plus, trebuie sa consumi mai putine calorii fata de necesarul caloric zilnic. Dieta indiana presupune sa consumi maxim 1500 de calorii pe zi


Necesarul zilnic de calorii la barbati este de 2500 de calorii, iar la femei de 2000 de calorii.

2

Calitatea alimentelor consumate

Ca sa slabesti sanatos, nu este suficient doar sa consumi calorii sub necesarul tau zilnic.


Calitatea alimentelor consumate conteaza! Pentru a slabi sanatos, fii foarte atent la ce mananci. Consuma alimente sanatoase care sa iti ofere toti nutrientii de care ai nevoie.


Evita sa consumi alimente nesanatoase, precum: pizza, produse de panificatie, junck food, etc. Intradevar, este posibil ca doua felii de pizza si un covrig sa aiba sub 1.500 de calorii.


Totusi, acest stil de alimentatie nu este sanatos pentru organism. Alimentele nesanatose cresc glicemia si colesterolul. In timp, aceste optiuni alimentare creaza probleme de sanatate.

Bazandu-se pe aceste doua principii, dieta indiana incurajeaza consumul de multe fructe si legume.

Acestea sunt sarace in calorii si sanatoase. Contin foarte multe vitamine si nutrienti de care organismul are nevoie pentru o buna functionare.

Aceasta dieta NU permite consumul alimentelor procesate, dulciurilor sau produselor de panificatie.

Acestea, pe langa faptul ca sunt bogate in calorii, sunt alimente nesanatoase.

Succesul dietei consta in planul sau dietetic. Asa se explica de ce poti slabi semnificativ in doar 7 zile. Alimentele permise pentru consum sunt sarace in calorii si evita depunerea grasimilor.

Dieta indiana elimina toxinele, actionand ca o detoxifiere pentru intregul organismul.

In plus, stimuleaza metabolismul, intinerindul. Imbunantateste digestia, iti da energie si o stare generala buna.

Dieta indiana - planul alimentar de 7 zile

Dieta indiana 7 zile (plan alimentar)

Pentru a slabi semnificativ in doar 7 zile, consuma alimente sarace in calorii.

Astfel, planul alimentar al dietei indiene este bazat pe consumul de fructe, legume, orez brun, branza proaspata si pui, vita sau peste (daca nu esti vegetarian).

Pornind de la acest lucru, iti prezint mai jos planul alimentar al dietei indiene pentru fiecare zi de dieta.

Ziua 1 - ziua de fructe

Aceasta zi de dieta este dedicata consumului exclusiv de fructe. Fructele sunt bogate in vitamine si nutrienti de care corpul are nevoie.

De asemenea, contin fibre, oferind senzatie de satietate pentru mai mult timp.

In plus, fructele contin foarte multa apa, ajutand la detoxifierea organismului. Astfel, corpul incepe sa fie pregatit pentru restul zilelor de dieta.

In aceasta zi, consuma cate fructe vrei. Nu exista restrictii sau ore la care ar trebui sa le consumi. Ideea este sa consumi doar fructe, fara indulcitori sau siropuri.

Evita foamea! Daca iti este foame, mananca fructe in orice moment al zilei. De asemenea, consuma multa apa. Recomandat intre 8 si 10 pahare de apa pe zi.

Cel mai recomandat fruct este pepenele rosu, deoarece contine multe fibre si apa.

Poti sa consumi si mere, pere, portocale, grapefruit, capsuni, rodii, kiwi, fructe de padure, papaya, etc.

Nu consuma fructe care au indice glicemic ridicat, cum ar fi struguri, mango, lichi sau banane.

Ziua 2 - ziua de legume

Aceasta zi de dieta este dedicata consumului exclusiv de legume. Legumele vor asigura detoxifierea completa a organismului.

Contin nutrientii si mineralele necesare pentru buna functionare a acestuia. In plus, contin fibre care ajuta la curatarea intestinului.

In aceasta zi consuma cate legume vrei. Nu exista restrictii legate de cantitatea de legume sau ora la care sa fie consumate.

Poti consuma legumele proaspete sau gatite. Evita uleiurile sau alte grasimi. Totusi, pentru gust, poti folosi un pic de ulei de masline.

Nu uita sa consumi cat mai multa apa.

Poti sa consumi: morcovi, ceapa, castraveti, rosii, spanac, varza, broccoli, conopida, vanata, dovlecel, etc.

In aceasta zi este permis consumul de cartofi, dar doar o data pe zi. Astfel, organismul isi va reface stocul de carbohidrati lipsa dupa ziua de fructe.

Evita totusi sa consumi legume cu continut de amidon: mazare, fasole, porumb, etc.

Ziua 3 - ziua de fructe si legume

In aceasta zi trebuie sa mananci fructe si legume. Corpul, deja detoxifiat si curatat, incepe sa se adapteze la dieta. In aceasta zi, organismul va beneficia de vitamine, minerale, nutrienti, fibre si proteine.

Fructele si legumele sunt nutritive, bogate in apa si au un continut scazut de grasimi.

Poti combina aceleasi fructe si legume ca in primele doua zile de dieta. Nu exista restrictii cu privirea la cantitatea de fructe si legume pe care sa o consumi.

Asigura-te ca pana la sfarsitul zilei ai consumat destul de multe fructe si legume. Poti include in dieta un bol de supa de varza.

In aceasta zi, evita consumul de banane si cartofi.

Ziua 4 - ziua de banane si lapte

Aceasta zi este dedicata consumului de banane si lapte. Daca in primele zile de dieta bananele erau interzise, pot fi consumate acum.

Bananele sunt bogate in carbohidrati, sodiu si potasiu. Acestea ii vor da organismul energia necesara. Laptele contine calciu si potasiu; ajuta la intarirea sistemului osos.

Poti consuma pana la 8 banane in aceasta zi, atat la mesele principale, cat si ca gustari intre mese. De asemenea, bea cate un pahar mare de lapte la fiecare masa principala a zilei.

Poti sa combini o banana cu un pahar cu lapte intr-un milkshake. In aceasta zi iti este permisa o supa de varza, la pranz sau cina. Nu uita sa bei 8-10 pahare de apa!

Daca esti vegetarian, inlocuieste laptele de origine animala, cu lapte vegetal: soia, migdale, caju, etc.

Nu consuma nici un alt fruct, in afara de banane. De asemenea, nu inlocui consumul de banane cu un alt aliment.

Ziua 5 - ziua proteine

Proteinele sunt foarte importante pentru sistemul muscular. Consuma un castron de orez brun si branza proaspata.

De altfel, poti consuma carne de pui, peste sau vita, daca nu esti vegetarian.

In aceasta zi iti este permis sa consumi pana la 500 g de branza proaspata. Daca esti vegetarian, poti manca tofu.

Branza este o sursa excelenta de proteine, iar orezul este bogat in fibre si ajuta digestia.

Pentru cei nevegetarieni, se poate manca pana la 500 g de carne de pui fara piele, peste sau vita pe gratar sau la cuptor. Si aceste alimente sunt surse bogate in proteine slabe.

In plus, pestele este o excelenta sursa de acizi grasi, Omega 3.

In aceasta zi iti este permis sa consumi pana la 6 rosii. Acestea ajuta digestia. De asemenea, poti manca un bol de supa la pranz sau cina.

Evita uleiul sau grasimile. Pentru gust poti folosi putin ulei de masline, dar ai grija sa nu exagerezi cu acesta!

Ziua 6 - ziua de proteine si legume

In aceasta zi trebuie sa consumi proteine, ca si in ziua precedenta, la care se adauga legume. Practic continui cu o dieta bogata in proteine, dar si un aport de fibre si nutrienti de care organismul are nevoie.

In ziua a 6-a se vede scaderea semnificativa in greutate.

In aceasta zi vei pastra acelasi plan de dieta ca in ziua precedenta. Consuma orez brun, branza proaspata sau carne de pui, peste sau vita.

In plus, vei putea manca legume proaspete sau gatite. Consuma legume fierte, la cuptor sau pe gratar. De asemenea, supa este indicata. Nu uita sa bei multa apa!

Nu consuma legume prajite si nu folosi prea mult ulei la salate. Daca in ziua precedenta iti era permis sa consumi rosii, in ziua a 6-a este interzis.

Nu manca cartofi sau fructe de nici un fel.

Ziua 7 – ziua de orez brun, legume si suc de fructe

Aceasta zi de dieta este dedicata consumului de orez brun, suc de fructe si legume. Orezul si legumele ii vor oferi organismului energia de care are nevoie. Sucul de fructe ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Ziua a 7-a este ultima zi de dieta, dar este la fel de importanta ca si cele precedente. Chiar daca ofera un pic de liberate, nu te abate de la alimentele permise.

Poti consuma pana la 2 cani de orez brun si legume (fierte sau pe gratar). Bea suc de fructe dupa fiecare masa principala sau intre mese. Evita indulcitorii sau zaharul.

Avand in vedere ca in primele 6 zile de dieta organismul a fost privat de amidon, poti include germeni de grau. Nu uita sa consumi apa!

Cunoscand toate informatiile despre planul alimentar, poti concepe pentru dieta indiana meniuri specifice fiecarei zile de dieta.

Poti consuma pe parcursul dietei cafea, ceai negru sau verde (neindulcite).

Sfaturi utile pentru dieta de 7 zile

Sfaturi utile - dieta de 7 zile

Pe langa planul alimentar bine stabilit, iata cateva sfaturi utile de care trebuie sa tii cont daca urmezi dieta indiana:

  • mananca la intervale regulate de timp. Este recomandat sa ai 5-6 mese pe zi. Trei mese modeste si gustari intre
  • ia cina pana la ora 20:00 cel tarziu. Metabolismul incetineste pe parcursul noptii, iar o cina tarzie poate duce la ingrasare
  • bea multa apa. Se recomanda consumul de pana la 10 pahare de apa pe zi
  • nu consuma alcool. Acesta favorizeaza retentia de apa in organism, ceea ce va reduce eficienta dietei. Nu mai bea alcool cu o saptamana inainte de a incepe dieta
  • consuma legume si fructe variate. Dieta nu impune restrictii asupra consumului de fructe si legume
  • consulta medicul inainte de a incepe dieta indiana. Aceasta dieta este indicata persoanelor cu o stare de sanatate foarte buna
  • fa miscare si exercitii fizice. Este indicat sa faci exercitii fizice intre 30 si 45 de minute pe zi. Corpul va fi energizat si va inlatura starea de oboseala. Incepe sa faci miscare cu o saptamana inainte de a incepe dieta. In primele 3 zile de dieta se recomanda yoga sau plimbari

Iti recomand sa citesti si articolul dieta indiana pareri, deoarece vei afla si alte informatii utile.

Ce avantaje are dieta indiana?

  • ajuta la scaderea semnificativa in greutate
  • reduce obezitatea
  • alimentele permise sunt usoar de gasit
  • nu este o dieta costisitoare
  • incurajeaza la consumul de multe fructe si legume
  • fructele si legumele au beneficii pentru sanatatea organismului
  • alimentele permise sunt sarace in calorii si bogate in fibre (confera senzatia de satietate)
  • nu permite consumul de zahar si alcool
  • previne diabetul de tip 2 si bolile de inima
  • imbunatateste aspectul pielii si stimuleaza metabolismul
  • detoxifiaza intregul organism
  • imbunatateste digestia si te scapa de constipatie
  • vindeca sindromul de intestin iritabil

Ce dezavantaje are dieta indiana?

  • poate provoaca deficiente nutritionale
  • restrictioneaza anumite categorii alimentare
  • este saraca in grasimi, proteine si carbohidrati
  • incetinirea metabolismului, fiind dificila mentinerea noii greutati in timp
  • nu promoveaza un stil de alimentatie sanatos pe termen lung
  • poti avea stari de oboseala si dureri de cap
  • poate duce la deshidratarea si crampe musculare
  • lipsa de energie si performanta fizica scazuta

Contraindicatii

Dieta indiana este destul de dura si poate determina modificari drastice in organism. Indicat ar fi chiar sa ceri sfatul unui medic inainte de a o incepe.

Evita dieta daca ai urmatoarele afectiuni:

  • diabet
  • hipertensiune
  • boli de inima
  • esti gravida sau alaptezi