Uleiuri naturale pentru bronz
Esti gata pentru plaja? 🙂 Atunci este important sa cunosti care sunt cele mai bune uleiuri naturale pentru bronz. Daca te expui la soare si vrei sa obtii un bronz cat mai natural, iti recomand sa utilizezi si produse…naturale.
Uleiurile naturale pentru bronz accelereaza procesul de bronzare si ofera pielii o nuanta si stralucire care vor persista multa vreme dupa ce sezonul cald se va sfarsi.
Sezonul bronzului natural a inceput de ceva vreme. Daca inca nu ti-ai facut timp pentru leneveala la soare si nu te-ai pregatit pentru expunerea indelungata la razele sale puternice, iti voi da cateva sfaturi pentru obtinerea unui bronz natural si de durata.
3 uleiuri naturale pentru bronz
Uleiul de masline
Unul dintre cele mai cunoscute si mai utilizate remedii naturale care ajuta la accelerarea procesului de bronzare este uleiul de masline.
Acesta nu este folosit doar pentru gatit. O multime de reprezentante a sexului frumos din intreaga lume il utilizeaza pentru a obtine un bronz rapid, natural si de durata.
Uleiul de masline contine o serie de acizi grasi foarte sanatosi care hidrateaza pielea, lasand-o mai catifelata si mai stralucitoare.
Daca iti doresti un bronz perfect, dar ai putin timp la dispozitie pentru a sta la plaja, solutia ideala este sa folosesti ulei de masline.
Cum se utilizeaza uleiul de masline pentru bronzat?
Multi medici dermatologi considera ca uleiul de masline folosit ca accelerator al procesului de bronzare este daunator pentru piele.
Ei sustin acest lucru argumentand ca uleiul de masline favorizeaza arsurile, desi te face sa crezi ca te protejeaza.
Lucrurile nu stau chiar asa. Sigur ca nu incerc sa "anulez" cunostintele medicilor, doar te sfatuiesc cum sa folosesti corect uleiul de masline cu scopul de a te bronza, fara ca acest proces sa fie daunator pielii tale.
Singura conditie este sa nu abuzezi de acest truc, desi tendinta va fi mare dupa ce vei vedea rezultatele.
Daca inainte de a te expune la soare aplici pe piele o crema protectoare si abia apoi folosesti uleiul de masline, cel mai probabil nu vei avea nicio problema. Primele schimbari de nuanta ale pielii vor aparea dupa scurt timp.
Pentru a te bucura de rezultate cat mai rapide, folosind uleiul de masline, ai nevoie de o sticla de ulei extravirgin de cea mai buna calitate, un prosop, o carpa moale si…un cronometru.
Sigur ti-ai dat seama de ce ai nevoie de toate acestea, insa s-ar putea sa te intrebi la ce te ajuta cronometrul.
Daca ai pielea mai sensibila si mai deschisa la culoare este recomandat sa te expui la soare pentru maximum 20 de minute, dupa ce ai aplicat pe piele o crema protectoare si te-ai uns cu ulei de masline.
Daca tenul tau are o nuanta mai inchisa, poti sa te bucuri de razele solare chiar si 30 de minute. Atentie, nu trebuie sa stai mai mult!
Sa ai grija ca portiunea de piele pe care vei aplica ulei de masline sa fie complet uscata inainte de a-l intinde pe ea.
Te sfatuiesc sa torni mai intai uleiul pe carpa si abia apoi pe piele. Altfel risti sa patezi prosopul intins pe sezlong si costumul de baie.
Dupa ce trec cele 20, respectiv 30 de minute, te poti intoarce pe partea cealalta si mai poti sta tot atata timp, asigurandu-te mai intai ca pielea iti este unsa cu ulei.
Pentru a scapa de surplusul de ulei de masline care iti va ramane pe piele, este suficient sa folosesti apa si sapun.
Uleiul de cocos
Dupa cum sigur ai auzit, uleiul de cocos are numeroase intrebuintari. De la utilizarea lui pentru intretinerea pielii sau gatit si pana la remediu natural pentru slabit.
E bine de stiut insa ca uleiul de cocos este foarte eficient inclusiv atunci cand vrem sa obtinem un bronz natural, intr-un timp scurt.
Ceea ce este si mai important de retinut despre uleiul de cocos este faptul ca el poate fi o alternativa a cremelor cu factor de protectie.
Aceste creme contin, de cele mai multe ori, diverse substante chimice, care pot sa provoace probleme hormonale, pe cand uleiul de cocos este natural.
Daca nu te-am convins sa folosesti ulei de cocos in detrimentul cremelor cu protectie solara, iti prezint 3 avantaje ale uleiului de cocos folosit pentru bronz:
1. Grabeste procesul de bronzare si ofera pielii o nuanta mai frumoasa
Uleiul de cocos activeaza melanina de sub piele, dandu-i acesteia o nuanta aramie intr-un timp mult mai scurt.
Nu este indicat sa petreci mai mult de 3 ore la soare, deoarece uleiul de cocos nu te poate proteja in totalitate de razele UV. Efectul acestor raze asupra pielii tale variaza in functie de sensibilitatea pe care o ai.
Dar pentru ca iti spuneam ca se grabeste procesul de bronzare, nici nu ai nevoie de mai mult de o jumatate de ora de stat la soare.
2. Piele mai putin uscata si mai putina cojire dupa expunerea la soare
Dupa ce folosesti uleiul de cocos la plaja, pielea iti va fi mai lucioasa, fara crapaturi si fara senzatie de uscaciune.
Acest ulei formeaza la suprafata pielii un strat de grasimi saturate care nu permit pierderea umiditatii.
3. Permite pielii sa absoarba vitamina D
Cu siguranta stii ca vitamina D este produsa de corp atunci cand ne expunem la soare.
Totusi, exista pareri conform carora atunci cand folosesti produse care blocheaza razele UV, de fapt acestea impiedica si capacitatea pielii de a absorbi vitamina D. Lucru ce nu este deloc benefic pentru piele si intregul organism.
Cum se utilizeaza uleiul de cocos pentru bronzat?
Este recomandat ca atunci cand utilizezi uleiul de cocos pentru a te bronza, sa folosesti o cantitate mare de ulei aplicata pe piele, pentru ca protectia impotriva razelor UV sa fie cat mai puternica.
Urmatoarea utilizare ar fi bine sa aiba loc dupa aproximativ 10 minute si sa contina o cantitate mai mica de ulei de cocos (cu care sa masezi pielea) pana este absorbit.
Poti repeta procedeul de mai multe ori, insa nu uita ca cel mai bine este sa respecti recomandarea de a nu depasi 3 ore de expunere la soare.
Ulei de morcovi
Uleiul de morcovi este cunoscut pentru prevenirea si calmarea iritatiilor, regenerarea celulelor pielii, mentinerea elasticitatii acesteia, facand-o sa fie neteda, fina si cu un aspect mereu tanar, dar si pentru vindecarea pielii crapate si uscate.
Acesta este des folosit in cremele hidratante, lotiunile de corp sau mastile de infrumusetare.
Tuturor acestor intrebuintari i se adauga utilizarea uleiului de morcovi pentru a obtine un bronz natural, mat, frumos si rezistent.
Daca vrei sa cumperi ulei de morcovi, acceseaza acest link.
Sa nu crezi ca daca folosesti acest ulei pentru a te bronza sau a mentine bronzul, culoarea pielii tale se va schimba sau ca bronzul rezultat va fi unul…portocaliu. 🙂
Nicidecum! Pielea ta va fi doar mai inchisa decat era initial.
Pentru a obtine rezultate cat mai bune, se recomanda utilizarea zilnica a uleiului de morcovi chiar dinainte cu cateva saptamani de a te expune la soare.
Este foarte important de retinut faptul ca uleiul de morcovi nu iti ofera protectie solara, ceea ce inseamna ca trebuie sa aplici pe piele si o crema protectoare.
Cum se utilizeaza uleiul morcovi pentru bronzat?
Este indicat sa masezi pielea cu ulei de morcovi inainte de expunerea la soare, insa de preferat ca pielea sa fie umeda.
Peste uleiul de morcovi este absolut necesar sa aplici o crema cu protectie solara. Crema se va aplica din ora in ora in timpul expunerii la soare.
Studiile dermatologice arata eficienta combinarii uleiului de morcovi cu lotiunile sau cremele cu protectie solara pentru a obtine un bronz natural.
Pe langa faptul ca te protejeaza, te ajuta sa obtii bronzul mult dorit.
In fiecare seara, dupa plaja, se recomanda aplicarea unui masaj cu ulei de morcovi pentru a combate efectele daunatoare ale razelor UV asupra pielii.
Cum sa-ti ingrijesti pielea dupa o zi de plaja
Dupa cum am specificat in cazul fiecarui ulei in parte, niciunul nu te protejeaza 100% de razele puternice ale soarelui.
Tocmai din acest motiv ti-am recomandat sa le utilizezi impreuna cu o crema cu protectie solara.
Insa, dupa expunerea la soare, poti sa calmezi pielea utilizand o compresa cu apa rece sau chiar gheata.
Iti mai poate fi de folos aplicarea unei ape termale sau a unei lotiuni calmante dupa plaja. Aceasta din urma contine, de cele mai multe ori, anumite particule cu accelerator de bronz.