Ulei de susan – beneficii si recomandari

Ulei de susan – beneficii si recomandari

Din fericire, tot mai multi oameni aleg sa consume ulei de susan. Nu doar ca aliment, ci si ca medicament! Pentru ca intr-adevar, acesta este deosebit de util pentru sanatate si pentru intretinerea frumusetii naturale. Despre beneficiile uleiului de susan asupra sanatatii mi-am propus sa vorbesc in acest articol. Dar o sa va spun si despre utilizarea acestuia in cosmetica. … Citeste tot

Ulei de Babassu – beneficii, proprietati si utilizare

Ulei de Babassu beneficii

Ulei de Babassu este obtinut prin metoda presarii la rece, din nucile ce cresc in palmierul cu acelasi nume (si care poate fi intalnit in Brazilia). Acest ulei are mai multe intrebuintari: poate fi folosit si pentru gatit, ca si combustibil sau ca baza pentru diverse produse cosmetice. De asemenea este foarte util si ca hrana pentru animale. Astazi insa … Citeste tot

Retete homemade cu aloe vera pentru fata si par

Retete homemade cu aloe vera pentru fata si par usor de facut

Aloe Vera este o planta extrem de cunoscuta pentru proprietatile ei micraculoase asupra pielii, parului si sanatatii. Gelul pe care il contine aloe vera este recunoscut in intreaga lume pentru proprietaile sale de vinecare. Contine 96% apa, vitamine, minerale, compusi organici si anorganici foarte benefici pentru fata si par. Gelul de aloe vera are proprietati antibacteriene si antivirale, patrunde usoar … Citeste tot

Untul de shea, proprietati curative pentru piele, par si sanatate

Untul de shea, proprietati curative pentru piele, par si sanatate (1)

Derivat din arborele de karite, untul de shea a capatat popularitate in lumea occidentala datorita proprietatilor curative pentru piele, par si sanatate. Arborele de karite, cunsocut si sub denumirea de arborele de shea provine din Africa de Vest. Untul de shea este extras din nucile arborelui. Inca din cele mai vechi timpuri, untul de shea a fost utilizat pentru ingrijirea … Citeste tot

Uleiul de ricin – 5 beneficii si utilizari pentru piele si par

Uleiul de ricin – 5 beneficii si utilizari pentru piele si par

Uleiul de ricin este un ulei natural extras din semintele plantei Ricinus communis, planta care creste in zonele tropicale din Africa si Asia. Oamenii folosesc de mii de ani uleiul de ricin in scopuri medicale si cosmetice. Astazi, el poate fi considerat un tratament natural pentru constipatie, fiind un laxativ natural. Este utilizat frecvent in componenta diferitelor produse naturale pentru … Citeste tot

Masti cu ulei de cocos pentru par

Ulei de cocos pentru par

Datorita proprietatilor sale, uleiul de cocos este extrem de nutritiv pentru piele si par. Ideea de a folosi ulei de cocos pentru par poate parea ciudata. Daca stim cum sa il aplicam, acesta poate fi foarte benefic pentru toate tipuri de par. Ulei de cocos pentru par In ultima vreme, multe produse de ingrijirea parului din comert contin ulei de … Citeste tot

Beneficiile uleiului de cocos pentru par

Beneficiile uleiului de cocos

Vrei sa ai parul stralucitor, sanatos, usor de manevrat si sa arate grozav? Poti uita de produsele de styling din comert, deoarece beneficiile uleiului de cocos pentru par iti pot aduce toate acestea. Uleiul de nuca de cocos este bogat in acizi grasi, fiind foarte nutritiv pentru organism. Are proprietati antimicrobiene si este bogat in acid lauric. Acidul lauric se … Citeste tot

error: Content is protected !!