Care miere de Manuka este mai buna?

Care miere de Manuka este mai buna?

Avand in vedere varietatea de pe piata, alegerea mierii de Manuka poate fi dificila. In acest articol o sa iti dezvalui informatii utile menite sa iti faca alegerea mai usoara. Astfel incat vei sti care miere de Manuka este mai buna pentru tine.Pretul mai ridicat nu reprezinta neaparat o garantie a calitatii si eficientei mierii. Sunt multe alte criterii de … Citeste tot

Kaki – fructul divin

Kaki

Kaki este un fruct exotic a carei aroma se aseamana cu cea a piersicii, ananasului, dar si a pepenelui galben. Forma fructului este asemanatoare cu forma unei rosii, iar culoarea variaza intre galben si portocaliu inchis, spre rosu.Din punct de vedere etimologic, denumirea acestui fruct provine din limba greaca, de la cuvintele dios si pyros. Insusi pomul in care creste … Citeste tot

Anghinarea – proprietati si beneficii

Anghinarea

Anghinarea este o planta (nu leguma) cu multiple intrebuintari. Se foloseste in diverse preparate culinare, in terapii sau ca planta ornamentala. In primul rand, cea mai cunoscuta dintre intrebuintarile anghinarei este in gastronomie. Planta se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare. In zonele mediteraneene, de unde este originara, anghinarea este considerata o delicatese culinara.Nu se consuma intreaga … Citeste tot

Totul despre Catina

Totul despre catina

Catina este o planta care are foarte multe beneficii asupra sanatatii, fiind folosita in medicina inca din cele mai vechi timpuri de catre popoarele asiatice. Face parte din familia Elaeagnaceae, avand denumirea stiintifica Hippophae rhamnoides. Aceasta denumire latineasca vine de la cuvintele Hipp (=cal) si faes (=stralucitor, luminos), care in traducere libera inseamna cal stralucitor. Potrivit unei legende, fructele catinei erau … Citeste tot

Totul despre telina si telina apio

Totul despre telina si telina apio

Telina este o planta radacinoasa, recunoscuta pentru aroma deosebita pe care o da numeroaselor preparate culinare, dar si pentru proprietatile sale terapeutice. In acest sens, poate ajuta in tratarea unor afectiuni, precum hipertensiune arteriala, impotenta, reumatism, guta, artrita, probleme digestive. De asemenea, s-a dovedit ca are efecte antiinflamatoare, diuretice, detoxifiante si antibacteriene.Denumirea latina a telinei este Apium graveolens. Aceasta provine de … Citeste tot

Ce este leurda si la ce se foloseste?

Ce este leurda si la ce se foloseste

Leurda, cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri pentru numeroasele sale beneficii asupra sanatatii, este o planta aromatica din ce in ce mai cautata in ultimii ani.O intalnim primavara, in locurile cele mai umbroase si umede ale padurilor de foioase. Desi frunzele leurdei sunt cel mai des folosite, este bine de stiut ca si florile si bulbii acesteia au diverse … Citeste tot

Sucul de sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie este considerat un bun remediu natural pentru diverse afectiuni, datorita numeroaselor sale proprietati si valori nutritionale. Acesta este utilizat pentru a reduce tensiunea arteriala si inflamatiile, pentru a preveni dementa sau pentru a imbunatati functia hepatica.De asemenea, sucul de sfecla rosie poate fi de un real folos chiar si in lupta impotriva cancerului sau in prevenirea … Citeste tot

Feniculul (Foeniculum vulgare)

Feniculul

Feniculul, cu denumirea stiintifica Foeniculum vulgare, este o planta perena care are o dubla intrebuintare, folosindu-se atat in bucatarie, cat si ca planta medicinala.Aceasta planta este originara din Europa de Sud, zona mediteraneeana, insa s-a raspandit atat de mult incat creste in aproape toate zonele. Este una dintre plantele care poate fi consumata in totalitate, adica bulbul, tulpina, frunzele si … Citeste tot