Ulei de Parafina Pareri

Ai auzit ca uleiul de parafina ar avea potentiale beneficii pentru sanatate si intretinerea frumusetii? Daca nu esti sigur care dintre ele sunt adevarate, citeste acest articol si afla ulei de parafina pareri.

Uleiul de parafina este un produs secundar obtinut prin procesul de distilare a titeiului. Se prezinta sub forma lichida, fiind incolor, inodor, insipid si insolubil in apa. Are o reactivitate scazuta, este inflamabil si nu este toxic.

Uleiul de parafina are o gama variata de utilizari in scopuri medicinale si cosmetice. In ciuda acestui fapt, se recomanda precautie, pentru ca utilizarea lui prelungita poate provoca o serie de efecte adverse.

Citeste acest articol pentru a afla mai multe pareri despre uleiul de parafina!

Tratament pentru constipatie

Tratament pentru constipatie

In scopuri medicinale, uleiul de parafina este renumit ca unul dintre cele mai eficiente leacuri din batrani pentru constipatie

Are actiune laxativa si poate fi administrat ca tratament simptomatic in caz de constipatie cronica.

Constipatia se caracterizeaza prin scaderea frecventei scaunelor care au o consistenta uscata ceea ce le face greu de excretat.

Este o tulburare digestiva care provoaca disconfort si este frecvent intalnita atat la adulti, cat si la copiii.

Motivul pentru care exista despre administrarea de ulei de parafina pareri pozitive cu privire la eficienta lui de a combate constipatia consta in faptul ca pare sa functioneze ca un stimulator al evacuarii bolului fecal.

Uleiul de parafina tranziteaza sistemul digestiv fara sa fie absorbit in organism, contribuie la lubrifierea continutului intestinal, inmoaie bolul fecal si stimuleaza evacuarea scaunului.

Administrarea pe cale orala a una sau doua lingurite de ulei de parafina seara, inainte de culcare, ar putea sa combata constipatia in maxim 6-8 ore.

Avand in vedere rapiditatea cu care isi face efectul, uleiul de parafina nu pare sa fie asociat cu efectele secundare provocate de administrarea prelungita a laxativelor osmotice sau stimulatoare.

Din acest motiv, vei gasi multe pareri despre uleiul de parafina ca fiind unul dintre cele mai populare tratamente pentru combaterea constipatiei. Uleiul de parafina se gaseste in farmacii sau online si este disponibil fara prescriptie medicala.

Cu toate acestea, uleiul de parafina nu inlocuieste o alimentatie adecvata si nu se recomanda administarea lui prelungita.

Eventual, poti sa apelezi ocazional la uleiul de parafina pentru ameliorarea simptomelor constipatiei, dar in nici un caz nu il poti administra repetitiv.

Pareri in utilizarea cosmeticelor

Pareri in utilizarea cosmeticelor

Pe langa utilizarea lui ca laxativ, exista pareri despre uleiul de parafina ca poate avea beneficii in scopuri cosmetice. Este un ingredient adesea folosit in fabricarea produselor pentru ingrijirea pielii si parului.

Uleiul de parafina are o actiune emolienta si ajuta la hidratarea pielii. Din acest motiv exista pareri ca poate fi inclus in rutina zilnica de ingrijire a pielii.

Poate fi aplicat direct pe piele sau adaugat in diverse masti naturale pentru hidratarea tenului (homemade).

Uleiul de parafina protejeaza pielea de conditiile meteorologice extreme, reduce liniile fine si confera o textura catifelata tenului.

Hidrateaza pielea in profunzime si poate fi folosit pentru combaterea pielii uscate de pe maini, coate sau picioare. Poate fi util pentru indepartarea celulelor moarte si combate descuamarea pielii.

Exista pareri despre uleiul de parafina ca poate fi benefic chiar si pentru pielea bebelusilor. Uleiul de parafina poate ajuta la ameliorarea iritatiilor, mancarimilor si eruptiilor cutanate.

Am mai aflat despre aplicatiile topice cu ulei de parafina pareri ca poate ajuta la marirea sanilor. Se pare ca masarea repetata a sanilor cu ulei de parafina in combinatie cu ulei de migdale poate fi eficienta in acest sens. Sa fie adevarat?

Dincolo de efectul benefic asupra pielii, exista pareri despre uleiul de parafina ca poate fi eficient pentru ingrijirea parului. Hidrateaza scalpul si poate fi de ajutor pentru a combate matreata.

Uleiul de parafina revigoreaza parul degradat si ii reda stralucirea, fiind recomandat in special pentru parul cret.

Il poti aplica direct pe par sau il poti adauga intr-o masca pentru par uscat facuta in casa. Lasa-l sa actioneze cel putin o ora, apoi spala-te pe cap in mod obisnuit.

De asemenea, poti sa apelezi la un tratament cu ulei de parafina pentru ingrosarea firului de par. Avand in vedere ca este inflamabil, fereste-te de orice sursa de caldura in timp ce il lasi sa actioneze pe par.

Contraindicatii

Dincolo de posibilele beneficii in scopuri medicinale si cosmetice, exista despre administarea de ulei de parafina pareri ca poate prezenta un pericol pentru sanatate.

Ingestia uleiului de parafina poate provoca aparitia unor inflamatii intestinale cronice sub forma unor granuloame. Motiv pentru care nu se recomanda administrarea prelungita de ulei de parafina.

De asemenea, se pare ca administrarea pe cale orala a uleiului de parafina poate inhiba absorbtia vitaminelor liposolubile. Desi nu este clara influenta uleiul in acest sens, este bine sa ai in vedere si acest aspect.

Administarea de uleiul de parafina este contraindicata femeilor insarcinate, persoanelor care au probleme la inghitire, dar si copiilor mai mici de 6 ani.

In cazul copiilor mai mari, se poate administra ocazional, la nevoie. Chiar si asa, indiferent de varsta copilului, iti recomand sa ceri parerea medicului pediatru inainte!

Nu doar ingerarea poate provoca efecte adverse, ci si inhalarea lui. Atunci cand este inhalat, uleiul de parafina poate provoca iritatii la nivelul cailor respiratorii.

Exista pareri despre uleiul de parafina ca poate duce la pneumonie lipoida care se manifesta prin tuse, dificultati de respiratie si febra.

In ceea ce priveste utilizarea lui externa, exista pareri despre uleiul de parafina ca poate provoca iritatii ale pielii. Prin urmare, aplica cu precautie ulei de parafina pe piele si fa un test pe o suprafata mica pentru a vedea daca iti provoaca vreo reactie adversa.

Se mai spune si ca acest ulei poate avea efect cancerigen. Totusi, se pare ca nu exista vreo legatura clara intre utilizarea lui ca tratament pentru constipatie si cresterea riscului de aparitie a cancerului.

Cu toate acestea, se recomanda sa il folosesti ocazional si cu precautie. Respecta intotdeauna instructiunile de utilizare si dozele recomandate specificate pe ambalajul produsului. Daca intentionezi sa il administrezi, indicat ar fi sa ceri parerea unui medic inainte.

Mai trebuie sa ai in vedere ca uleiul de parafina este inflamabil si trebuie sa ai grija sa nu il tii aproape de o sursa de cadura sau foc. Pastreaza uleiul intr-un loc racoros, aerisit si departe de lumina directa a soarelui.

Sursa:

  • https://adc.bmj.com/content/85/2/121
  • https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/paraffin-oil
  • https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/liquid-paraffin
  • https://www.justgotochef.com/ingredients/paraffin-oil