Ulei de Ricin pentru Constipatie

Ulei de ricin pentru constipatie

Constipatia este o problema frecvent intalnita care cauzeaza o serie de simptome neplacute. Chiar daca ai la dispozitie o gama variata de remedii naturiste, stiai ca poti sa apelezi ocazional la ulei de ricin pentru constipatie?

Inca din cele mai vechi timpuri, uleiul de ricin a fost folosit pentru a combate numeroase probleme de sanatate. Printre altele, oamenii apelau la el pentru ameliorarea constipatiei.

In zilele noastre, pe cat de popular este tratamentul extern cu ulei de ricin pentru unghii, par si piele, cu atat mai putin sunt cunoscute beneficiile lui interne.

Totusi, in ultima vreme a devenit cunoscut ca un puternic laxativ.

Desi este un remediu natural, exista o serie de contraindicatii in ceea ce priveste administrarea de ulei de ricin pentru constipatie la adulti si copii.

Remediu cu ulei de ricin pentru constipatie

Remediu cu ulei de ricin pentru constipatie

Constipatia este un simptom care apare atunci cand ai scaune rare sau de consistenta tare si greu de eliminat.

Frecventa miscarilor intestinale difera de la o persoana la alta, insa daca nu ai avut nici un scaun timp de trei zile atunci esti constipat.

Simptomele asociate constipatiei sunt balonarea, flatulenta, crampe abdominale, dureri de stomac, iar uneori poate provoca greata si pierderea apetitului.

Atunci cand esti constipat te poti confrunta cu o senzatie de evacuare incompleta a continutului intestinal, durere anala si nevoia de incordare excesiva pentru a elimina materiile fecale.

Daca experimentezi din cand in cand astfel de simptome poti sa apelezi la un remediu cu ulei de ricin pentru constipatie.

Se pare ca ar avea efect purgativ si poate actiona asemanator laxativelor stimulante.

Dupa ce este ingerat, uleiul de ricin poate stimula peristaltismul intestinal, favorizand defecatia.

Excita mucoasa intestinului gros si sporeste contractiile musculaturii care vor determina inaintarea bolului fecal spre rect pentru a fi evacuat.

Cu toate acestea, se recomanda sa apelezi ocazional la ulei de ricin pentru ameliorarea constipatiei.

Ca orice alt laxativ stimulant, folosit pe termen indelungat poate incetini functionarea corecta a musculaturii intestinului si poate crea dependenta.

Astfel, uleiul de ricin poate fi folosit ca un remediu pe termen scurt pentru ameliorarea constipatiei.

De altfel, poti sa apelezi si la alte remedii naturale pentru constipatie, cum ar fi consumul de ulei de masline pe stomacul gol.

Administrare ulei de ricin pentru constipatie

Administrare ulei de ricin pentru constipatie

Daca vrei sa incerci un remediu cu ulei de ricin pentru ameliorarea constipatiei, trebui sa te asiguri ca produsul pe care il achizitionezi poate fi administrat intern!

Atentie mare la acest aspect!!!

In general, se recomanda o lingurita de ulei de ricin pentru constipatie la adulti.

Retine ca este important sa citesti eticheta produsului si sa respecti doza recomandata de producator.

Pentru ameliorarea constipatiei ar fi bine sa administrezi uleiul de ricin dimineata, pe stomacul gol. Insa poti sa apelezi la el si pe parcursul zilei.

De regula, rezultatele apar destul de repede dupa administrare, in maxim 2-3 ore.

Cu toate acestea, in unele cazuri, poate dura pana la 6 ore sa isi faca efectul. Asa ca ar fi bine sa nu il administrezi inainte de a merge la culcare.

Uleiul de ricin este vascos si nu are un gust prea placut. Pentru a-l bea mai usor il poti amesteca cu suc de fructe sau apa.

Dupa cum spuneam, uleiul de ricin poate fi un tratament pe termen scurt pentru ameliorarea constipatiei si nu se recomanda sa il administrezi mai mult de 3 zile consecutiv.

Nu uita ca o alimentatie sanatoasa si un stil de viata echilibrat te ajuta sa previi constipatia.

Incearca sa consumi suficiente alimente bogate in fibre, sa te hidratezi corespunzator si sa faci miscare.

In cazul in care constipatia este o problema frecventa pentru tine, ia in considerare sa consulti medicul!

Precautii

Uleiul de ricin poate fi un remediu bun pentru constipatie, insa se recomanda sa fie administrat cu precautie.

In plus, trebuie sa stii ca nu este potrivit pentru toata lumea.

In unele cazuri, uleiul de ricin poate provoca unele efecte adverse, precum:

  • deshidratare
  • greata si varsaturi
  • crampe abdominale
  • diaree
  • inhibarea absorbtiei nutrientilor
  • pierderea unei cantitati mai mari de nutrienti esentiali din organism

In cazul in care te confrunti cu astfel de reactii adverse, opreste imediat administrarea de ulei de ricin.

De altfel, administrarea frecventa a uleiului de ricin ca remediu de rutina pentru ameliorarea constipatiei poate provoca complicatii grave.

Poate duce la incetinirea peristaltismului intestinal si constipatie pe termen lung.

Prin urmare, se recomanda utilizarea cu precautie si doar ocazional de ulei de ricin pentru constipatie la adulti, in special de catre cei trecuti de 60 de ani, precum si la copiii mai mari de 12 ani.

Uleiul de ricin este contraindicat copiilor mai mici de 12 ani. In orice caz, pentru siguranta copilului tau, cere sfatul medicului pediatru inainte!

Femeile insarcinate nu trebuie sa apeleze la administrarea de ulei de ricin atunci cand se confrunta cu constipatia.

Este contraindicat in timpul sarcinii, deoarece poate provoca contractii uterine si avort spontan.

De asemenea, persoanele care sufera de anumite probleme de sanatate ar trebui sa il administreze cu precautie sau sa il evite.

Uleiul de ricin poate interactiona cu unele medicamente, precum: diuretice, anticoagulante, antibiotice, medicamente pentru boli cardiace si altele.

Daca ai anumite probleme de sanatate sau urmezi vreun tratament medicamentos, nu lua ulei de ricin fara recomandare medicala.

Iti recomand sa discuti cu medicul despre doza adecvata de ulei de ricin pentru constipatie si pentru a te asigura ca poti sa il utilizezi in siguranta.