Leacuri Batranesti Pentru Desfundarea Nasului

Leacuri Batranesti Pentru Desfundarea Nasului

Atunci cand ai nasul infundat ai mai multe optiuni pentru a reveni la o respiratie normala. Poti recurge la solutiile oferite de farmacii sau iti poti indrepta atentia spre cateva leacuri batranesti pentru desfundarea nasului.

Inainte de a enumera remediile naturale, voi enumera cele mai frecvente simptome si cauze ale acestei stari, dar si cand e cazul sa mergi la doctor daca vrei sa scapi de nasul infundat sau pentru a evita anumie complicatii.

In acest articol o sa dezbatem urmatoarele subiecte: simptomele  si cauzele acestei afectiuni, cand trebuie sa mergi la medic si, desigur, cateva remedii naturale pentru nas infundat.

Cauzele si simptomele nasului infundat

Cauzele si simptomele nasului infundat

Cauzele nasului infundat sunt multiple. Poti avea nasul infundat din cauza unor alergii, de exemplu. Se intampla asta de regula primavara si toamna.

De asemenea, poti avea nasul infundat din cauza unor virusuri sau infectii.

Printre principalele cauze ale nasului infundat se afla:

  • rinita alergica si alergiile sezoniere – apar de regula la schimbarea sezoanelor, in principal primavara si toamna (afla mai multe despre rinita alergica)
  • alergiile la praf sau mucegai
  • sinuzita
  • raceala, gripa, virozele – sunt cele mai frecvente cauze ale nasului infundat

Totusi, te poti trezi cu nasul infundat indiferent de perioada anului. Desigur, toamna si iarna sunt anotimpurile in care esti mai predispus unei respiratii greoaie din cauza infundarii nasului.

Printre cele mai frecvente simptome ale nasului infundat se numara:

  • inflamarea tesutului nazal
  • o senzatie acuta sau usoara de uscaciune a mucoasei nazale
  • somnul greoi
  • secretiile nazale si acumularea de mucus
  • tulburari ale mirosului
  • senzatia de lipsa de aer

Cand trebuie sa mergi la medic?

Uneori nasul infundat poate avea la baza cauze structurale de congestie, precum polipii, tumorile nazale sau anumite deformari ale nasului sau ale septului.

In aceste situatii, solutia cea mai buna este sa mergi la medic.

Mai trebuie sa mergi la medic si atunci cand ai nasul infundat o perioada lunga de timp, ai febra mare, mucusul nazal are o culoare verde sau galbena, iar durerile sinusale iti creeaza un disconfort mare.

O culoare schimbata a mucusului nazal poate fi semnul unei infectii bacteriene care trebuie tratata de urgenta.

Leacuri batranesti pentru desfundarea nasului

O mare parte dintre dintre remediile pentru nas infundat pe care le gasesti in farmacii se bazeaza pe vechiile remedii folosite de bunici in copilarie. Spre exemplu, serul fiziologic din farmacii nu este altceva decat apa cu sare, in anumite cantitati.


Ca atare, varianta comoda pentru a scapa de nasul infundat este sa mergi in farmacii. Varianta economica si uneori mai eficienta este aceea de a-ti face singur remediile naturale pentru nas infundat. Iata cateva exemple.

Apa sarata

Pune 9 grame de sare grunjoasa intr-un litru de apa fierbinte. Asteapta sa se raceasca si apoi pune-ti cateva picaturi in nara infundata.


Aburii apeii in care ai topit sare te pot ajuta, de asemenea, sa scapi de nasul infudat.

Otetul de mere si mierea

Intr-un pahar cu apa calda, pune doua lingurite de otet de mere si doua lingurite de miere, apoi bea tot continutul. Cat timp ai nasul infundat recomandat ar fi sa bei 1-3 pahare pe zi.

Propolisul

Pentru ca intareste sistemului imunitar si pentru ca ajuta organismul sa lupte impotriva virusurilor si bacteriilor, propolisul te ajuta sa scapi de nasul infundat.


Nu conteaza sub ce forma il iei: spray, extract lichid, brut, etc.

Ceaiul de galbenele si zeama de lamaie

Este un remediu natural pentru nas infundat foarte bun si eficient. Dintr-o cana de ceai de galbenele, ia doua lingurite si amesteca-le cu o jumatate de lingurita de zeama de lamaie.


Foloseste compozitia pentru a o picura in nas.

Echinaceea

Te ajuta de asemenea la intarirea sistemului imunitar. Ceaiul de echinaceea te poate ajuta sa scapi de nasului infundat. Inainte de a-l bea, incearca sa inspiri pe nas aburii acestuia.

Uleiul esential de eucalipt

De doua sau de trei ori pe zi, pune cateva picaturi de ulei intr-un vas cu apa fierbinte, apoi inspira aburii.


Pune-ti un prosop pe cap pentru a putea sa inhalezi cat mai multi aburi.

Ceaiul de cimbru

Este un alt remediu natural pentru nas infundat foarte eficient. Partea buna este ca are si un gust foarte placut.


Poti adauga putina lamaie daca vrei totusi sa-i schimbi gustul. Nu il indulci cu zahar. Daca nu-l poti bea asa, atunci adauga putina miere.

Alte remedii naturale

Nu e neaparat un remediu, dar dusul fierbinte te ajuta extraordinar de repede sa scapi de nasul infundat. Incearca sa faci dus de fiecare data inainte de a te culca.


Umiditatea din aer este un factor important in accelerarea ritmului in care nasul se desfunda.


In timpul sezonului rece, aerul din camera este de regula uscat. Foloseste un umidificator! In felul acesta vei creste umiditatea din aer si vei scapa mai usor de nasul infundat.


Aceste doua recomandari, chiar daca nu se poate spune ca sunt remedii naturale pentru nas infundat, sunt cel putin niste trucuri simple si eficiente. Tine cont de ele, incearca-le si vei vedea ca dau rezultate.