Leacuri Batranesti Pentru Transpiratie

Leacuri batranesti pentru transpiratie

Daca esti o persoana preocupata de sanatatea ta, s-ar putea sa vrei sa eviti antiperspirantele si sa incerci anumite leacuri batranesti pentru transpiratie.

Transpiratia este un proces fiziologic normal de reglare a temperaturii corporale. Chiar si asa, din diverse cauze unele persoane transpira mai mult decat altele.

Desi exista situatii in care transpiratia excesiva poate indica o afectiune, de cele mai multe ori nu reprezinta un motiv de ingrijorare.

Cu toate acestea, transpiratia este stanjenitoare, provoaca disconfort si mirosuri neplacute care pot interfera cu activitatile pe care le intreprinzi zilnic.

Episoadele frecvente de transpiratie iti pot scadea stima de sine, iti afecteaza buna dispozitie, contactul social si poate avea un impact negativ asupra calitatii vietii in general.

Exista numeroase remedii si metode naturiste care iti pot fi de ajutor pentru a gestiona transpiratia si efectele ei neplacute.

Din acest motiv ti-am pregatit mai jos cateva leacuri batranesti pentru transpiratie si sfaturi utile pentru a o combate.

Leacuri batranesti pentru transpiratie

Axilele, picioarele si palmele sunt cele mai predispuse la transpiratie, insa acest simptom poate sa apara si in alte zone ale corpului.


Pe langa urmele de umezeala inestetice, transpiratia poate fi urat mirositoare.


Din fericire exista o serie de leacuri batranesti pentru transpiratie cu proprietati astringente si antibacteriene care pot fi eficiente pentru a ameliora aceasta problema.


Cu toate acestea, avand in vedere ca fiecare organism este unic, rezultatele pot sa difere de la un individ la altul.


Asa ca, s-ar putea sa necesite un pic de timp si rabdare pana gasesti remediul naturist potrivit.


Daca te confrunti cu transpiratia excesiva (hiperhidroza), iti recomand sa consulti un medic!


Uneori aceasta este provocata de anumite afectiuni de sanatate. Identificarea si tratarea cauzei va duce si la combaterea efectului, adica a transpiratiei.


Dupa ce ai avut in vedere toate aceste aspecte, poti sa experimentezi urmatoarele leacuri batranesti pentru transpiratie in speranta ca unul dintre ele va fi eficient pentru tine.

Salvia

Salvia este o planta folosita in multe scopuri terapeutice, insa poate fi unul dintre cele mai eficiente leacuri batranesti pentru transpiratie.


Pe langa faptul ca ar putea ameliora transpiratia excesiva, salvia poate combate mirosurile neplacute.


Cel mai frecvent, este administrata sub forma de ceai de salvie, insa la fel de util poate fi si uleiul esential de salvie sau capsulele cu salvie care se gasesc in magazinele naturiste.


Indiferent de forma de administrare, salvia are proprietati astringente. Poate avea capacitatea de a contracta glandele sudoripare si de a inhiba secretia excesiva de transpiratie.


Salvia poate fi benefica femeilor aflate la menopauza pentru a ameliora bufeurile care cauzeaza transpiratii excesive si disconfort.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu pare un remediu naturist universal, motiv pentru care nu putea sa lipseasca nici din lista de leacuri batranesti pentru transpiratie.


Bicarbonatul de sodiu absoarbe umezeala si are efecte dezodorizante, fiind folosit adesea ca ingredient in antiperspirantele naturale. 


Datorita proprietatilor sale antifungice si antibacteriene inhiba dezvoltarea bacteriilor si combate mirosurile neplacute.


Bicarbonatul de sodiu este alcalin si contribuie la reglarea pH-ului produselor naturiste de igiena personala.


Pentru a combate transpiratia din zona axilelor, aplica local o pasta omogena obtinuta din bicarbonat de sodiu si apa.


Lasa amestecul sa actioneze maxim 30 de minute, apoi clateste bine zona cu apa.


Nu lasa pasta mai mult timp, deoarece bicarbonatul de sodiu poate provoca iritatii si arsuri pe piele.


Pentru efecte mai puternice, poti sa combini bicarbonatul de sodiu cu amidon de porumb, un alt remediu naturist eficient pentru transpiratie.


De altfel, iti poti pregati foarte usor un deodorant facut in casa (natural) cu bicarbonat de sodiu, salvie si alte ingrediente naturiste care combat transpiratia.


Pentru a combate transpiratia si mirosul picioarelor, prepara o solutie din 5 litri de apa si 10 lingurite de bicarbonat de sodiu.


Tine picioarele in aceasta solutie in fiecare seara inainte de culcare. 

Otetul de mere

Un alt remediu naturist care pare sa aiba numeroase efecte benefice pentru sanatate este si otetul de mere.


Mereu la indemana, otetul de mere sustine buna functionare a sistemului digestiv, amelioreaza arsurile gastrice, constipatia si chiar este unul dintre cele mai populare leacuri batranesti pentru diaree.


Insa, otetul de mere poate fi de ajutor si daca te confrunti cu transpiratia excesiva. Are efect astringent, inchide porii si blocheaza secretia glandelor sudoripare.


Poti sa tamponezi direct zona afectata cu otet de mere sau poti sa bei doua lingurite de otet de mere de 3 ori pe zi pe stomacul gol, inainte de masa.


De altfel, poti sa adaugi otet de mere in baia pentru picioare cu apa si bicarbonat de sodiu.

Sarea de mare

Sarea de mare poate fi si ea unul dintre cele mai eficiente leacuri batranesti pentru transpiratie.


Absoarbe umezeala, contracta glandele sudoripare si inhiba transpiratia.


Poti sa iti faci un scrub cu sare de mare pe care sa il aplici pe zonele afectate.


De asemenea, seara poti sa apelezi la o baie relaxanta cu sare de mare sau sare Epsom pentru a ameliora transpiratia si mirosurile neplacute.


O baie cu sare este relaxanta, calmeaza sistemul nervos si combate starile de agitatie, factori care intensifica transpiratiile. 

Sucul de rosii

Pe langa alte benefcii pentru sanatate, rosiile te pot ajuta sa gestionezi transpiratia excesiva.


Daca nu obisnuiesti sa mananci rosii, poti sa bei zilnic un pahar de suc de rosii.


Acest remediu naturist actioneaza ca un astringent care inhiba secretia glandelor sudoripare si poate ajuta la reglarea transpiratiei.


Daca nu vrei sa il administrezi intern, poti sa il folosesti extern pentru a combate transpiratia.


Pur si simplu, tamponeaza zonele predispuse la transpiratie cu suc de rosii, lasa-l sa actioneze 10 minute, apoi clateste-te cu apa.

Ulei de tea tree (arbore de ceai)

Uleiul de tea tree este un remediu naturist foarte apreciat in zilele noastre. Are proprietati antiseptice, antiinfectioase, antibacteriene si astringente.


Printre multe alte recomandari, uleiul de tea tree poate ajuta la combaterea transpiratiei si mirosurilor neplacute.


Tamponeaza zilnic zona afectata de transpiratie cu o compresa curata imbibata in ulei de tea tree.


De altfel, poti sa faci bai de picioare in apa calduta si cateva picaturi de ulei de tea tree care te va ajuta sa combati mirosul neplacut. Poti sa il cumperi online de aici.

Alte recomandari

Pe langa aceste leacuri batranesti pentru transpiratie, mai exista si alte metode eficiente care te pot ajuta sa gestionezi aceasta problema:

  • evita sa consumi alimente picante care induc transpiratia
  • fa modificari in stilul tau alimentar, mananca mai putin si mai des pentru a nu ingreuna digestia care poate creste temperatura corporala
  • redu consumul de carne care provoaca un miros neplacut al transpiratiei
  • introdu in consum bananele, cartofii, broccoli, cartofii dulci, dovleacul, legumele cu frunze verzi, spanacul, soia, migdalele, iaurturile, cerealele integrale, ovazul, uleiul de masline, cat mai multe fructe si legume
  • bea multa apa si lichide pentru a mentine constanta temperatura corpului si a regla transpiratia
  • spala-te zilnic si practica o buna igiena personala
  • poarta haine curate, din bumbac si evita tesaturile sintetice
  • aloca-ti timp pentru relaxare, stimularea excesiva a sistemului nervos si stresul sunt factori care favorizeaza aparitia transpiratiei (citeste si ce este stresul)
  • redu consumul de cafea si bauturi alcoolice
  • renunta la fumat, un obicei nesanatos care favorizeaza si el transpiratia