Dieta Keto Pareri

Dieta Keto pareri

Dieta ketogenica a atras de-a lungul timpului multe controverse, motiv pentru care vei gasi despre dieta ketogenica pareri diferite.

Chiar si asa, dieta ketogenica se bucura de o mare popularitate.

Se defineste ca o dieta cu un aport scazut de carbohidrati, moderat proteica si fara restrictii in ceea ce priveste aportul de grasimi.

Scopul principal este acela de a reduce aportul caloric pentru a slabi rapid, in timp ce iti va scadea apetitul si vei avea o stare de spirit mult mai buna.

In plus, iti aduce si cateva beneficii pentru sanatate. Totusi, eficienta acestui plan alimentar sta sub semnul intrebarii. 

In acest articol, vom dezbate aspectele care au generat despre keto diet pareri controversate. Vezi mai jos pareri dieta keto!

Pareri despre scaderea in greutate

Dieta ketogenica pareri scaderea in greutate

Dieta ketogenica stimuleaza pierderea in greutate prin arderea grasimilor. Principiul acestei cure de slabire este asemanator cu cel pe care se bazeaza dieta low carb.

Reducerea aportului de carbohidrati si cresterea aportului de grasimi va determina starea de cetoza (citeste si alimente care produc cetoza).

Organismul incepe sa arda grasimile, atat cele provenite din alimentatie, cat si cele stocate in tesuturi.

Acest proces duce la formarea corpilor cetonici care sunt folositi de mitocondrii ca principala sursa de energie necesara pentru a satisface nevoile metabolice ale organismului.

In ceea ce priveste eficienta acestei cure de slabire exista despre keto diet pareri care sugereaza ca poate prezenta cateva avantaje.

Pe termen scurt, o dieta ketogenica ar putea sustine pierderea rapida in greutate.

Se pare ca o dieta keto ar putea sa determine o scadere in greutate mult mai mare decat dietele restrictive caloric si cu un aport scazut de grasimi.

Din acest motiv dieta ketogenica a fost clasata pe locul 5 in topul celor mai bune diete de slabit rapid, mult mai sus decat dieta Dukan care se afla pe locul 25.

Mai mult, se crede ca dieta keto nu influenteaza ingrijorator performanta fizica si modul in care iti desfasori activitatile zilnice.

De altfel, scaderea in greutate nu afecteaza masa musculara.

Cu toate acestea, studiile inca nu isi pot exprima despre dieta ketogenica pareri cu privire la mentinerea pe termen lung a rezultatelor obtinute.

Din acest punct de vedere, consider ca exista alte diete de slabit mult mai eficiente, cum ar fi dieta Mayo, de exemplu.

Dieta keto pareri pentru sanatate

Dincolo de scaderea in greutate, exista despre dieta ketogenica pareri care sustin ca ar putea contribui la scaderea riscului de boli cardiovasculare, controlul glicemiei si gestionarea diabetului.


Pe de alta parte, studiile sunt limitate si nu exista dovezi solide care sa sustina aceste posibile beneficii pentru sanatate.

1. Sustine sanatatea inimii

Se pare ca dietele care restrictioneaza aportul de carbohidrati pot fi asociate cu un risc mai scazut de a dezvolta boli cardiovasculare.


Conform unui studiu, pe langa o scadere semnificativa in greutate, dieta ketogenica ar putea avea un impact favorabil asupra sanatatii inimii.


In primele 12 luni de dieta keto ar putea fi observata o imbunatatire a colesterolului bun (HDL), precum si o reducere a nivelului triglicelidelor.


De asemenea, dieta keto ar putea ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale.


In schimb, dieta ketogenica ar putea duce la o crestere concomitenta a colesterolului rau (LDL) si la un risc crescut de boli cardiovasculare.


Daca esti predispus sau suferi de anumite afectiuni cardiovasculare cel mai bine este sa urmezi recomandarile medicului.


Desi dieta ketogenica ar putea imbunatati anumiti factori de risc cardiac, s-ar putea ca un astfel de regim alimentar sa nu fie potrivit pentru tine.


In plus, studiile efectuate pana acum sunt  generale, iar dovezile sunt valide doar pentru perioade scurte de timp.

2. Previne diabetul

Se pare ca dieta ketogenica ar putea contribui la prevenirea diabetului de tip 2.


Pe de o parte, o dieta keto reduce riscul de obezitate, una dintre principalele cauze ale diabetului.


Pe de alta parte, restrictionarea aportului de carbohidrati ar putea influenta pozitiv nivelul zaharului din sange.


Cat despre persoanele care sufera de diabet de tip 2, exista despre dieta keto pareri impartite.


Unele afirmatii sustin ca dieta ketogenica ar putea contribui la gestionarea glicemiei si la imbunatatirea nivelului hemoglobinei glicozilate, pe cand altii considera ca regim alimentar nu este recomandat diabeticilor.


Daca nu este gestionata corespunzator, dieta ketogenica poate avea un impact negativ asupra insulinei si glicemiei in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet. 


In general, o persoana care sufera de diabet are nevoie de o monitorizare atenta.


Asa ca, cel mai bine este sa urmezi sfaturile medicului si poate chiar sa apelezi la un medic nutritionist pentru un plan alimentar individualizat.

3. Previne sindromul metabolic

Principalele cauze care determina sindromul metabolic sunt obezitatea, supraponderabilitatea, sedentarismul si varsta inaintata.


Sindromul metabolic se caracterizeaza printr-un grup de simptome, precum: exces de grasime in jurul taliei, hipertensiune arteriala, trigliceride marite, scaderea colesterolului bun (HDL) si glicemia crescuta.


Dupa cum am vazut deja, exista despre dieta ketogenica pareri ca ar putea influenta pozitiv toti acesti factori de risc.


Din acest motiv se crede ca dieta keto ar putea preveni sau chiar combate sindromul metabolic.


Cu toate acestea, studiile nu sunt suficiente, iar dovezile nu sunt pe deplin valide.


Prin urmare, daca suferi de sindrom metabolic sau te confrunti cu astfel de simptome, cel mai bine este sa apelezi la un medic.  

Pareri dieta keto efectele adverse

O alimentatie cu un aport scazut de carbohidrati si bogata in grasimi nu reprezinta cea mai nutritiva dieta.

Exista despre dieta ketogenica pareri cum ca ar conta foarte mult si modul in care abordezi acest plan alimentar.

Dieta ar putea fi o abordare mai sanatoasa daca alegi sa te concentrezi pe grasimile sanatoase provenite din alimente naturale si sa eviti alimentele procesate.

Mai trebuie avut in vedere faptul ca dieta keto nu este potrivita tuturor, in special celor care au probleme de sanatate.

Persoanele care sufera de afectiuni renale, insuficienta hepatica, pancreatita, tulburari de alimentatie sau metabolice, deficit de carnitina (citeste l-carnitina pareri) ar trebui sa evite dieta ketogenica.

Nici femeile insarcinate sau cele care alapteaza nu ar trebui sa urmeze dieta ketogenica, deoarece poate provoaca dezechilibre hormonale.

Desi exista despre dieta ketogenica pareri cum ca ar fi benefica pentru cei care sufera de afectiuni cardiovasculare sau diabet, s-ar putea ca potentialele riscuri sa fie mai mari.

Asa ca, nu adopta un astfel de plan alimentar fara sa te consultati cu medicul inainte.

Mai trebuie specificat faptul ca persoanele care urmeaza dieta ketogenica se pot confrunta cu asa numita „gripa keto”.

Restrictionarea aportului de carbohidrati iti poate provoca anumite reactii adverse, precum oboseala, lipsa de energie, dureri de cap, ameteli, constipatie, greata sau varsaturi.

De regula, aceste simptome apar la inceputul dietei si sunt temporare. Ele vor disparea pe masura ce organismul se obisnuieste cu starea de cetoza.

Mai trebuie sa stii ca dieta ketogenica poate provoca si efecte secundare pe termen lung.

Unele persoane se pot confrunta cu deficit de vitamine, hipoproteinemie, steatoza hepatica sau pietre la rinichi.

Daca intentionezi sa faci modificari majore in stilul tau alimentar, cel mai bine este sa apelezi la un nutritionist.

Acesta iti va intocmi un plan alimentar potrivit pentru a slabi si a te mentine sanatos.