Ulei de Cocos Pareri

Ulei de cocos pareri

Majoritatea uleiurilor vegetale sunt considerate sanatoase, insa in ceea ce priveste uleiul de cocos parerile sunt impartite.

Zvonurile cum ca uleiul de cocos ajuta la mentinerea unei stari bune de sanatate i-a facut pe multi dintre noi sa il foloseasca regulat.

Tocmai din acest motiv in ultimii ani, acest ulei a devenit popular in intreaga lume.

Uleiul de cocos are o gama variata de utilizari. Aroma sa distinctiva si gustul placut il fac potrivit pentru consum.

De altfel, este considerat un remediu naturist excelent pentru ingrijirea pielii si parului.

Sa fie oare uleiul de cocos sanatos sau doar se bucura de o buna promovare?

Citeste in continuare pentru a afla despre utilizarile uleiului de cocos pareri cu privire la beneficiile pe care ti le-ar putea aduce.

Ulei de cocos pareri despre consum

Ulei de cocos pareri – beneficii pentru consum

Exista despre consumul de ulei de cocos pareri ca incetineste imbatranirea, previne bolile de inima, diabetul, boala Alzheimer, tiroida sau artrita.

In timp ce uleiul de cocos poate avea unele beneficii pentru sanatate, nu exista dovezi stiintifice solide care sa sustina aceste afirmatii.

Pe de alta parte, uleiul de nuca de cocos starneste controverse din cauza continutului sau bogat in grasimi saturate.

Alimentele bogate in grasimi saturate sunt considerate nesanatoase, iar consumul lor se recomanda a fi limitat sau chiar evitat.

Grasimile saturate se gasesc in untura, unt, smantana, carnea rosie, etc.

Conform USDA (U.S. Department of Agriculture) o lingurita de ulei de cocos (11,6 g) furnizeaza un aport de 104 calorii care provin din 11,5 grame de lipide, din care 9,57 g sunt grasimi saturate.

Prin urmare, uleiul de cocos contine in proportie de aproximativ 83% grasimi saturate, motiv pentru care are o consistenta solida la temperatura camerei.

Ca o comparatie, untul contine grasimi saturate in proportie de aproximativ 62%.

Avand in vedere aceste aspecte, nu este de mirare ca exista indoieli cu privire la faptul ca uleiul de cocos ar fi un aliment sanatos.

Consumul regulat de grasimi saturate creste colesterolul rau (LDL), iar alimentele care le contin nu sunt chiar cele mai potrivite pentru a proteja sanatatea inimii.

Cu toate acestea, exista si afirmatii care sustin ca nu toate grasimile saturate sunt rele.

Conform acestora, consumul de ulei de cocos ar putea oferi unele beneficii pentru sanatate.

Sustin ca ar putea sa imbunatatesca colesterolul bun (HDL) si chiar ar putea facilita arderea grasimilor.

Insa, aceste aspecte ar putea fi insignifiante, mai ales daca il integrezi intr-o alimentatie precara si un stil de viata sedentar.  

Ulei de cocos pareri pentru piele

Ulei de cocos pareri – beneficii pentru piele

Uleiul de cocos este adesea folosit in tot felul de produse cosmetice facute acasa pentru ingrijirea pielii.

Este un ingredient popular adaugat in diverse creme, masti naturale pentru hidratarea tenului, lotiuni de corp, scrub-uri sau balsamuri pentru buze.

Uleiul de cocos este bogat un acid lauric, un acid gras saturat renumit pentru efectele lui antiinflamatoare si antibacteriene.

In plus, uleiul de cocos ar avea proprietati antioxidante, emoliente si regenerante.

Se crede ca utilizarea lui frecventa pe piele ar putea incetini imbatranirea prematura, stimuleaza secretia de colagen, regenerarea celulara si hidrateaza intens.

Cu siguranta ai auzit deja despre toate aceste efecte pozitive pe care le-ar putea avea uleiul de cocos asupra sanatatii pielii.

Ceea ce s-ar putea sa te surprinda este faptul ca exista pareri cum ca nu este potrivit pentru toata lumea.

Uleiul de cocos ar putea fi un remediu naturist excelent daca ai pielea uscata si matura.

Datorita efectelor lui emoliente si regenerante, l-ai putea utiliza pentru a hidrata intens pielea foarte deshidratata sau crapata de pe maini, coate, calcaie, pentru a combate descuamarea pielii si chiar psoriazisul.

Totusi, evita sa folosesti uleiul de cocos daca ai pielea mixta, grasa sau cu probleme. Uleiul de cocos incarca tenul si nu permite pielii sa respire.

Uleiul de cocos are un grad comedogenic ridicat, ceea ce inseamna ca infunda porii si creaza un mediu propice pentru aparitia cosurilor.

Prin urmare, nu este recomandata utilizarea uleiul de cocos ca pe un tratament antiacnee. Dimpotriva, aplicat pe un ten acneic poate provoca complicatii.

Daca vrei sa te bucuri de proprietatile uleiului de cocos, fara sa risti aparitia cosurilor, se recomanda sa iti cureti foarte bine tenul inainte de a-l aplica.

Indepartand orice urma de sebum de pe fata, eviti blocarea porilor si reduci sansele sa iti apar cosuri  atunci cand incluzi uleiul de cocos in rutina ta de ingrijire.

Ulei de cocos pareri pentru par

Ulei de cocos pareri – beneficii pentru par

Uleiul de cocos este foarte popular si cand vine vorba de ingrijirea parului.

Este aplicat frecvent ca atare pe par sau adaugat ca ingredient intr-o masca, balsam sau sampon natural facut in casa.

Continutul bogat de acid lauric il face eficient pentru parul uscat si deteriorat.

Uleiul de cocos patrunde adanc in firul de par, conferindu-i o hidratare intensa, un aspect mai neted si stralucire.

De asemenea, proprietatile lui antiinflamatoare si antifungice fac ca uleiul de cocos sa fie eficient pentru a combate matreata.

Uleiul de cocos curata pielea scalpului, o hidrateaza si amelioreaza simptomele provocate de matreata.

Beneficiile uleiului de cocos pentru sanatatea parului sunt foarte variate, insa nici in acest caz nu este potrivit pentru toata lumea.

Unele persoane sustin ca uleiul de cocos le confera un par mai sanatos, in timp ce experientele altora sunt negative.

Motivul pentru care exista despre utilizarea de ulei de cocos pareri controversate este acela ca nu este recomandat pentru toate tipurile de par.

Pe cat de benefic poate fi pentru anumite tipuri de par, pe atat de daunator poate fi pentru altele.

Uleiul de cocos poate crea un strat protector, blocand in interior proteinele din structura firului de par, cum ar fi keratina.

Aplicat pe parul fragil si predispus la rupere, uleiul de cocos il intareste si combate varfurile despicate.

In unele situatii, o masca pentru par uscat facuta in casa cu ulei de cocos poate avea rezultate vizibile dupa cateva aplicari. 

Insa, nu intotdeauna parul deteriorat are nevoie de proteine. In astfel de cazuri, utilizarea uleiului de cocos iti poate face mai mult rau decat bine.

In loc de hranirea si revitalizarea promise, uleiul de cocos poate face ca parul tau sa devina fragil si predispus la rupere.

Concluzii

Uleiul de cocos poate face parte dintr-o alimentatie sanatoasa, atat timp cat este consumat cu moderatie.

Avand in vedere continutul ridicat de grasimi saturate, trebuie sa ai in vedere includerea lui intr-o alimentatie care nu este deja bogat in grasimi.

In ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate pe care le-ar putea oferi consumul regulat de ulei de cocos, acestea nu sunt pe deplin dovedite stiintific.

Asa ca, daca alegi sa il consumi pentru potentialele lui efecte terapeutice, s-ar putea sa nu fie cea mai inteleapta alegere.

Desi nu contine colesterol, uleiul de cocos nu este cu nimic mai presus de alte uleiuri vegetale.

Ba dimpotriva, exista alternative mai sanatoase decat uleiul de cocos, cum ar fi: uleiul de floarea soarelui, uleiul de masline extravirgin, uleiul din seminte de struguri, uleiul de soia sau uleiul de in.

Moderatia este cheia cand vine vorba si de utilizarea externa a uleiului de cocos pe piele sau pe par.

De asemenea, pentru a te bucura de beneficiile pe care le are uleiul de cocos este foarte important sa cunosti nevoile pielii si parului tau.

Indiferent de utilizare, alege un ulei de cocos extravirgin in loc de unul rafinat.

Uleiul de cocos extravirgin este obtinut prin presarea la rece, este mai pur si cu mai multe proprietati benefice.