Ulei din seminte de struguri

Am ales sa vorbesc astazi despre ulei din seminte de struguri datorita valorilor sale nutritionale cu adevarat deosebite. Prin presarea la rece a samburilor de struguri se obtine un ulei limpede, usor transparent, avand o nuanta galben-verzuie.

Cu un gust dulceag si o aroma placuta si usoara, acesta pastreaza in fiecare picatura proprietatile extraordinare ale strugurilor.

Bogat in resveratrol, o adevarata substanta-minune, acest ulei aduce nenumarate beneficii asupra sanatatii.

Despre toate acestea, dar si despre alte informatii utile vom vorbi in acest articol.

Ulei din seminte de struguri – ce contine?

Pe langa resveratrol, uleiul de struguri mai contine vitamine si minerale foarte importante pentru organism:

  • vitamina E
  • vitamina F
  • cupru
  • seleniu
  • zinc
  • acizi grasi: linoleic, oleic, palmitic, stearic

Mai contine antioxidanti, incluzand acizii fenolici si flavonoide. De asemenea, grasimi bune, mononesaturate si polinesaturate, benefice pentru sanatate.

Mai multe informatii utile si interesante poti afla din articolul Grasimi saturate VS grasimi nesaturate.

Proprietarile uleiului de struguri

Uleiul din samburi de struguri are proprietati nutritionale cu adevarat speciale. Desigur, acest lucru este datorat resveratrolului.

Printre cele mai importante proprietati, amintesc:

  • antiseptice
  • antiinflamatorii
  • antialergice
  • emoliente
  • cicatrizante
  • hidratante
  • regenerante

Ulei din seminte de struguri – beneficii

Ulei din struguri – beneficii1. Mentine elasticitatea vaselor sanguine

Acest remediu naturist are proprietatea de a combate fragilitatea vasculara.

Grasimile nesaturate continute de acest ulei mentin elasticitatea vaselor sanguine si impiedica aparitia proceselor degenerative.

Totodata, efectul antioxidant asigura protectia celulelor ce intra in alcatuirea peretilor vaselor sanguine, restabilind si mentinand elasticitatea acestora.

2. Reduce tensiunea arteriala

Studii efectuate in acest sens au demonstrat faptul ca un consum constant de ulei din seminte de struguri scade tensiunea arteriala.

Mai exact, tensiunea arteriala sistolica scade cu o medie de 6,08 mmHg, iar tensiunea diastolica cu o medie de 2,8 mmHg.

3. Scade nivelul de colesterol rau din sange

Foarte multi nutritionisti considera acest ulei ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai bune rezultate privind scaderea colesterolului rau si mentinerea acestuia la cote normale.

4. Reduce riscul bolilor cardiovasculare

Continutul bogat de resveratrol din uleiul de struguri previne formarea cheagurilor.

Combate o serie intreaga de afectiuni, precum ischemia cardiaca, tulburari circulatorii, hipertensiune sau tensiunea arteriala oscilanta.

5. Protejeaza sistemul circulator

Imbunatateste circulatia sanguina, inclusiv circulatia periferica deficitara, o afectiune destul de des intalnita.

Se utilizeaza atat intern, cat si extern, sub forma de masaj.

Dupa baie, se maseaza intreg corpul cu ulei de struguri si in special membrele.

6. Intareste sistemul imunitar

Substantele nutritive din compozitia uleiului de struguri sunt benefice si pentru intarirea sistemului imunitar.

Astfel, acestea catalizeaza actiunea vitaminei C in organism, stimuleaza producerea de celule imunostimulente si le activeaza pe cele existente.

7. Eficient impotriva imbatranirii premature

Cercetari recente au scos la iveala faptul ca anumite substante din compozitia strugurilor, precum derivati heterociclici ai unor aminoacizi, protejeaza celulele impotriva uzurii.

Astfel, procesul de imbatranire este inatarziat.

In plus, datorita efectului antioxidant, acest remediu neutralizeaza efectul negativ al radicalilor liberi.

8. Protejeaza creierul si imbunatateste memoria

Uleiul de struguri imbunatateste memoria si protejeaza creierul in fata afectiunilor degenerative, precum Alzheimer.

Substantele antioxidante din uleiul de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative care afecteaza creierul.

9. Previne formarea celulelor canceroase

Studii relativ recente au aratat faptul ca uleiul de struguri ajuta la stoparea dezvoltarii de formatiuni benigne.

In mod special acesta reduce considerabil riscul aparitiei cancerului de colon sau de stomac.

De asemenea, reduce riscul aparitiei chisturilor ovariene sau fibroamelor uterine.

10. Reduce inflamatiile din organism

Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, uleiul de struguri creste rezistenta organismului in lupta cu inflamatiile.

Acidul linoleic din compozitia acestui ulei este transformat de organism in acid gama-linoleic, care are rol de protectie.

11. Mentine acuitatea vizuala

Uleiul de struguri ajuta ca vasele sanguine de la nivelul ochilor sa functioneze mai bine.

Acest remediu imbunatateste vederea si intarzie afectiunile oculare ce apar ca urmare a inaintarii in varsta.

12. Benefic in curele de slabire

Consumul de ulei de struguri nu este deloc contraindicat in diete, din contra.

Acesta inhiba enzimele care ajuta la absorbtia si la acumularea de grasimi in organism.

Utilizari in cosmetica a uleiului de struguri

Benefic pentru ten si piele

Datorita proprietatilor antiseptice si antiinflamatorii, uleiul de struguri are beneficii importante pentru ten si pentru piele:

  • repara leziuni minore, iritatii si ajuta chiar in combaterea acneei
  • revigoreaza si hidrateaza in profunzime pielea, redandu-i elasticitatea
  • masajul facial cu ulei de struguri, efectuat seara, dupa demachiere, intarzie formarea ridurilor
  • masajul cu ulei de struguri, efectuat dupa ce ai terminat dusul, impiedica pierderea apei, ajutand la o mai buna hidratarea pielii
  • stimuleaza producerea de colagen
  • revigoreaza si hidrateaza tenul matur
  • este un remediu excelent in secial pentru pielea uscata

Acest remediu minunat pentru piele se absoarbe repede, fara sa lase urme grase.

Protejeaza scalpul si intareste firul de par

Uleiul de struguri este recomandat in special pentru un scalp uscat si par fragil, care se rupe usor.

Se adauga in diverse masti preparate acasa si se maseaza scalpul. Apoi lasa sa actioneze 10-15 minute dupa care clatesti bine cu apa calduta si speli parul in mod obisnuit.

Sau si mai simplu, poti folosi un sampon ce are ca ingredient uleiul de struguri. In acest sens, iata mai jos doua recomandari:

Cum se consuma uleiul de struguri?

Cel mai indicat este sa consmi uleiul de struguri in stare naturala, nepreparat termic.

Datorita gustului si aromei deosebite si placute, il poti adauga la diverse salate sau sosuri pentru un plus de savoare si de sanatate.

Desigur, poti utiliza acest ulei si pentru a praji diverse preparate, insa prin supraincalzire se pierde o parte importanta din calitatile sale terapeutice.

Cantitatea recomandata este de 2-3 linguri cu ulei de struguri pe zi.

De asemenea, il poti folosi si extern, ca ingredient pentru prepararea unor retete cosmetice facute acasa sau pentru masaj. Pe langa relaxare, vei obtine o piele mai ferma si mai catifelata.

Ulei din seminte de struguri – recomandari

Uleiul de struguri poate fi achizitionat in general din magazinele cu profil naturist sau si mai simplu, online.

Iar in acest sens am cautat si am gasit pentru tine si cateva recomandari.

Iata si link-urile in cazul in care vrei sa arunci o privire:

  • Ulei din Seminte de Struguri Presat la Rece, 100ml – CLICK AICI
  • Ulei de Samburi de Struguri preset la rece, 50ml – CLICK AICI
  • Lapte demachiant cu extract de struguri rosii Eco Bio Anthyllis, 150ml – CLICK AICI
  • Crema Remodelare Anti-Age Colagen, 180ml – CLICK AICI

Care sunt contraindicatiile?

Consumat intern, in stare naturala si in dozele recomandate, acest ulei nu are contraindicatii.

Extern insa, este recomandat a se evita utilizarea acestui ulei pe zonele cu piele grasa, seboreica.

Asadar, un consum constant de ulei de struguri, pe langa savoare si gust, aduce un plus de sanatate organismului.

Indiferent ca suferi de anumite afectiuni sau daca pur si simplu doar iti doresti un stil de viata sanatos, atunci uleiul de struguri ar trebui sa se regaseasca pe lista ta de cumparaturi.